window.onscroll = function() {scrollFunction()}; function scrollFunction() { if (document.body.scrollTop > 50 || document.documentElement.scrollTop > 50) { document.getElementById("header1").style.fontSize = "30px"; } else { document.getElementById("header1").style.fontSize = "90px"; } } If you are using the jQuery library, then don't forget to wrap your code inside jQuery.ready() as follows: jQuery(document).ready(function( $ ){ window.onscroll = function() {scrollFunction()}; function scrollFunction() { if (document.body.scrollTop > 50 || document.documentElement.scrollTop > 50) { document.getElementById("header1").style.fontSize = "30px"; } else { document.getElementById("header1").style.fontSize = "90px"; } } }); -- If you want to link a JavaScript file that resides on another server (similar to ), then please use the "Add HTML Code" page, as this is a HTML code that links a JavaScript file. End of comment */ window.onscroll = function() {scrollFunction()}; function scrollFunction() { if (document.body.scrollTop > 50 || document.documentElement.scrollTop > 50) { document.getElementById("header1").style.height = "90px"; } else { document.getElementById("header1").style.height = "30px"; } } ); -- If you want to link a JavaScript file that resides on another server (similar to ), then please use the "Add HTML Code" page, as this is a HTML code that links a JavaScript file. End of comment */ jQuery(document).ready(function( $ ){ window.onscroll = function() {scrollFunction()}; function scrollFunction() { if (document.body.scrollTop > 50 || document.documentElement.scrollTop > 50) { document.getElementById("header").style.fontSize = "30px"; } else { document.getElementById("header").style.fontSize = "90px"; } }); -- If you want to link a JavaScript file that resides on another server (similar to ), then please use the "Add HTML Code" page, as this is a HTML code that links a JavaScript file. End of comment */
בחור מקבל טיפול להסרת אבנית בשיניים

כיצד מטפלים באבנית בשיניים?

רובנו מכירים את האבנית שנמצאת בקומקום או במכונת הכביסה – שכבה של חול ואבן שמצטברת סביב גופי החימום במכשירים אלו וסביבה נוצרים חלקים קשים שנובעים משקיעה של יונים מומסים במים.

בחלל הפה שלנו גם נוצרת שכבה של אבנית הנובעת מתוצרי סידן ומגנזיום שנמצאים ברוק שלנו, כמו גם במאכלים שונים.

הסידן, המגנזיום ובשילוב החיידקים שנמצאים בפה יוצרים שכבת פלאק. שכבה קשה זו נדבקת לשיניים, חודרת בין הרווחים בשיניים ונצמדת גם לחניכיים. כפי שאנו מקפידים לנקות אבנית ממכשירי החשמל שלנו, עלינו להקפיד לנקות את האבנית מחלל הפה שלנו – וזאת על מנת להימנע ממחלות שיניים וחניכיים.

האבנית יוצרת שכבה צהובה אפורה על משטחי השן ובמקרה של הזנחה רבה יכולה להוביל לדלקות חניכיים ומחלות שיניים שידרשו טיפולי שיניים מורכבים ויקרים. ניקוי אבנית הוא טיפול נחוץ ויש לבצע אותו בתדירות מספקת על מנת להימנע ממחלות אלו ולהימנע מהצטברות אבנית רבה שתגרום לקשיים בטיפולי שיניים ויכולה לפגוע בסיכויי ההצלחה של כל טיפול.

בעיה נוספת שהאבנית וההזנחה יוצרים היא תופעת ריח רע מהפה.

חשיבות הסרת אבנית כדרכי מניעה וטיפול קבוע

האבנית היא שכבה קשה מאוד ועמידה בפני צחצוח שיניים רגיל. הדרך הטובה ביותר והיעילה ביותר להסרת אבנית היא בעזרת ביקור אצל שִינָן / שיננית. בעזרת שימוש בכלים חשמליים וידניים מסירים את האבנית מהשיניים – ראשית בעוצמת המכשירים החשמליים ולאחר מכן עם מכשירים חדים בצורה ידנית שעוזרים להפריד בין האבנית וחלקי האבנית העקשנים יותר.

ההמלצה היא לבצע הסרת אבנית מהשיניים כל חצי שנה. במקרים שבהם הוזנח הפה, יש אפשרות שביקור רגיל (כרבע שעה עד חצי שעה) לא יצליח להסיר את כל האבנית וטיפול ראשוני שכזה יכול להתבצע על פני מספר מפגשים.

לאחר טיפול הסרת אבנית, השיניים וחלל הפה יותר רגישים והתחושה בפה היא כמו אחרי ניקוי וצחצוח יסודי. טיפול ניקוי אבנית אצל השיננית אינו כרוך בכאב או אי נוחות מיוחדים. ככל שנקפיד להגיע לטיפול כל חצי שנה התהליך יהפוך קל ונעים יותר. רבים מן המטופלים דוחים את הטיפול להסרת אבנית מהשן מאחר והם חושבים שזהו רק טיפול משלים או שהם חוששים מטיפול פולשני, אך הקפדה על סילוק האבנית היא פעולה מניעתית שתשמור מאוד על חלל הפה.

הטיפול מתאים לכולם ומומלץ מאוד. גם מי ששיניו בריאות ואינו סובל מכאבים חייב להבין כי פרט לבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים חובה להשלים את טיפול הסרת אבנית. עליכם למצוא את המטפל שמתאים לכם, פועל בנחישות להסרת האבנית אך גם עדין וסבלני. בדרך כלל ניתן לצלוח את טיפולי ניקוי האבנית ללא הרדמה.

למרות זאת, במקרה של חניכיים רגישות והצטברות מרובה של אבנית בשן, ניתן בהחלט לבצע אלחוש מקומי. אין צורך בהכנות ספציפיות טרם הניקוי, אך במידה וקיימים בפה תחליפי שיניים, כגון כתרים, מילואים או שתלים דנטליים / אורתודונטיים – יש לבדוק את עמידותם בפני התהליך.

לאחר הטיפול יש לשמור על תוצאותיו, ולהקפיד לצחצח שיניים בהתאם להנחיות השיננית. האבנית אומנם אינה מחלה ולעיתים אפשר להתעלם ממנה לחלוטין כי היא אינה מכאיבה באופן מידי – אך אם אתם מבקשים לקחת אחריות על מצב בריאותכם, להימנע ממחלות חניכיים, דלקות וטיפולים מסובכים, כמו גם לחסוך את המבוכה שיוצרים ריחות פה לא נעימים – ההתחלה לכל התהליך מתחילה בטיפול הסרת אבנית.

אז מה היה לנו עד כה:
ד"ר אופיר זהבי - מנהל המרפאה, D.M.D
ד"ר אופיר זהבי - מנהל המרפאה, D.M.D

ד"ר אופיר חבר בהסתדרות לרפואת שיניים ונושא בתואר "רופא שיניים מעודכן". בשנת 2005 נבחר להדריך סטודנטים במחלקת שיקום הפה באוניברסיטת תל- אביב.
ד"ר אופיר מוכר וידוע כרופא המעניק טיפול שיניים מסור, יסודי ואחראי, בשילוב עם אמפתיה רבה למתרפאים ולרגשותיהם.

אהבתם? שתפו!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp